Oko nas
Plaže

Šilo okružuje prekrasno čisto more, a mnogobroJne plaže svojom ljepotom oduzimaju dah. U samome mjestu ima čak jedanaest plaža različitih vrsta i veličina - plaže skrivene u uvalama i šumama, uređene gradske plaže, šljunčane, pješčane i kamene plaže. Odlikuju ih plave zastave, a svaka od njih nalazi se vrlo blizu apartmana Odette. Na ostatku otoka pronaći ćete još mnoštvo bajkovitih plaža, od kojih su neke i ljekovite.

Aktivni odmor

Iako mirno, Šilo je savršeno mjesto za ljubitelje adrenalina. Biciklistički i planinarski entuzijasti pronaći će brojne staze s pogledom na predivno more, a jedna od tih staza prolazi i odmah uz apartmane Odette. Jet ski, zipline i podvodni park samo su jedne od atrakcija u neposrednoj blizini mjesta, a posebno je atraktivan ronilački obilazak potonulog grčkog broda Peltastis. Mnoštvo parkova, trampolini i pedaline zabavit će vaše najmlađe. Više o sportskim aktivnostima pročitajte ovdje.

Gastronomija

Utjecaj tradicije i trag prošlosti u Šilu se očituju i kroz gastro ponudu, iako je uz autohtonu redovito prisutna i ponuda internacionalnih jela. Specijalitet mjesta su takozvane Šurlice (tjestenina koju radi lokalno stanovništvo) sa škampima ili plodovima mora. Friška riba, lignje pod pekom, lagani mediteranski specijaliteti prepuni okusa, prefini sirevi i vrhunska vina čine našu kuhinju jednom od najcjenjenijih u svijetu.

Događanja

Brojne otočke fešte tradicionalni su ljetni događaji koje ne smijete propustiti. Održavaju se po svim mjestima na otoku Krku, a krase ih tradicionalni plesovi, nastupi poznatih hrvatskih pjevača, prekrasni vatrometi i gastronomski specijaliteti. U Šilu se svake godine održava i plivački maraton Šilo - Crikvenica, a u kojem sudjeluju posjetitelji s cijelog otoka.

Povijest i znamenitosti

Otok Krk i Šilo obiluju mnogim znamenitostima. U mjestu se mogu vidjeti ostaci bizantskih utvrda, tzv “Place za mel”, jadranske “Tunere” te sidro potonulog grčkog broda „Peltatstis“ koji je 1968. godine stradao u jednoj od najvećih nesreća na Jadranu. Istražujući ostatak otoka pronaći ćete Baščansku ploču, špilju Biserujku, bogatu etnografsku zbirku, umjetničke galerije, Franjevački samostan i brojne druge povijesne znamenitosti.

Za djecu

Šilo je idealno mjesto za obiteljski odmor - mirno je, nije jako prometno, a obiluje mjestima za igru, uživanje i zabavu. Parkovi, trampolini, pedaline i tobogani zabavit će vaše najmlađe. Šilo organizira i zabavne sadržaje za djecu - poput sportskih i iluzionističkih radionica, čarobnog showa, plesova, natjecanja u pjevanju i kazališnih predstava.

Izleti

Iz Šila možete brzo i jednostavno posjetiti i ostala mjesta na Krku, ali i druge predivne kvarnerske otoke kao što su Cres, Lošinj, Rab i Pag. Otoci se nalaze blizu pa se do njih organiziraju izleti brodovima. Preporučujemo i izlet do čudesnih nacionalnih parkova Plitvička jezera, Risnjak i Sjeverni Velebit.

Prijevoz po otoku

Na otok je moguće doći direktno avionom, vlastitim automobilom ili autobusom te brodovima koji spajaju otok Krk s kopnom. Po samom se otoku možete kretati automobilima, biciklima, motorima i taksijem te ponekim autobusnim linijama.

Eko otok Krk

Od 2005. godine na otoku Krku uveden je ekološki zasnovan sustav zbrinjavanja komunalnog otada, popularno nazvan Eko otok Krk. Kućni se otpad odvojeno prikuplja u pet spremnika (biootpad, papir, PET, staklo, ostalo). Sam otok ima sedam posebnih sabrinih mjesta na kojima građani besplatno odlažu otpad. Otpad se odvaja i u našim apartmanima, a na udaljenosti od 200 metara od apartmana nalazi se stanica za napajanje električnih vozila.