Sportovi
Biciklizam

Biciklizam je vrlo popularan način rekreacije za koji mjesto i otok nude brojne uređene staze. Iskoristite bicikl za otkivanje ljepota naše destinacija koja krije nešto veličanstveno iza svakog brda.
Očekuje vas mnoštvo staza različitih vrsta težina. Osim što se protežu uz obalu, neke staze prolaze i dijelom unutrašnjosti, a kružna staza 57 počinje i završava svega stotinjak metara od naših apartmana.
Ta prekrasna staza, osim kroz Šilo, prolazi i kroz Risiku, Kras, Rasopasno i Klimno. Upustite se u pustolovine koje će vas povezati s jedinstvenom prirodom otoka Krka i Šilom te bogatom kulturnom i povijesnom baštinom, donoseći iskustvo koje nećete zaboraviti.

Trčanje

Upoznajte nas na drugačiji način. Za sve one koji žele aktivan odmor ili se žele prepustiti istraživanju i osvajanju vrhova preporučujemo naše atraktivne staze.
Ovisno o željama i sposobnostima svatko može pronaći nešto za sebe. Postoji preko 300 kilometara obilježenih pješačkih staza idealne za hodanje, planinarenje ili trčanje.
Usput imate priliku upoznati našu povijest, uživati u fantastičnim pogledima i upijati mirise netaknute prirode.

Ronjenje

Uz razgledavanje otočnog krajobraza, zašto ne biste upoznali i podmorje? Tijekom boravka kod nas tišina podmorja pružit će vam nezaboravna iskustva. U samom mjestu su jedni od najboljih diving centara na otoku Krku.

Ronilački centar "Neptun" potpuno je opremljen za organiziranje ronilačkih izleta te nudi tečajeve različitih tehnika ronjenja. Brzim brodovima prevozi ronioce do najatraktivnijih lokacija kao što su olupina Pelastatis u neposrednoj blizini Šila, punta Šilo, Sv. Marak i mnogi drugi. Stoga, zaronite u podmorje, uronite u njegove tajne i upoznajte jedan sasvim drugačiji svijet.

Ribolov

Ribolov na Jadranu način je života s kojim nas tradicijski spaja povijest, a mi taj posebni doživljaj želimo podijeliti s vama. Znanja o moru, ribarske vještine i korištenje ribarskih alata uz poznavanje nautike stoljećima su bile uvjet opstanka stanovništva mjesta Šila. U lokalnoj turističkoj ponudi agencije nude ribolovne izlete, plovidbu prelijepim akvatorijem Šila te različite vrste pecanje: small/ middle/ big game fishing, kao i light fishing. Ako do sada niste isprobali pecanje, svakako preporučujemo da se okušate u ovoj zabavnoj aktivnosti.